علی حدادی؛ نامزد دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان یکی از افرادیست که به مدت چهارسال به عنوان فرماندار ساوجبلاغ فعالیت داشته و از نزدیک با مشکلات منطقه آشناست. یکی از مهمترین ویژگیهای او نقد به رویکردِ حال حاضر کشور در رویارویی با مسائل و رفع آنهاست؛ نگاه کلان به خُرد که سبب میشود مسئولان از درد، ناراحتیها و گلایههای مردم بیخبر بمانند و طرحها و پروژههایی را تهیه و اجرا کنند که از وضع موجود فاصله بسیار دارد و نیازهای مردم در آنها لحاظ نشده باشد. اینک علی حدادی با انتقادِ جدی به این رویه، سعی دارد با حضور در میان مردم و تغییرِ این روند به نگاهِ خُرد به کلان، نیازهای مردم را به درستی شناسایی کند و برنامههای همهجانبه و جامع و البته با قابلیتِ اجرایی برای مشکلات و معضلات منطقه ارائه کند.
به گزارش بازتاب البرز، علی حدادی طی یک نشست خبری به پرسشهای خبرنگاران در خصوص مشکلات و معضلات حوزههای شهری و فرهنگی ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان پاسخ گفت که در ادامه میخوانید.
با توجه به واقع شدن بخشی از اراضی کشاورزی در شهرهای طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد، این سه شهر هدفِ ساختوسازهای غیر مجاز طی سالهای اخیر بودهاند که البته مسئولان در این حوزه اقداماتی نیز انجام دادهاند که البته کافی نبوده است. به نظر شما چه راهکارِ قاطعانهای برای جلوگیری از ساختوساز غیر مجاز در این محدودهها میتواند بیشترین نتیجه مطلوب را داشته باشد؟
اولین نکتهای که باید در رابطه با استان البرز در نظر داشت، قابلیتها و ظرفیتهای استان در مقایسه با کل کشور و نزدیکی به پایتخت است. این ظرفیتها فرصت بسیار خوبی برای انجام فعالیتهای مختلف در استان را در پی دارد.
از طرفی باید به این موضوع نیز توجه کرد که ساختوساز غیر مجاز زمانی اتفاق میافتد که برنامههای جامع وجود نداشته باشد و این خلأ سبب سوء استفاده برخی میشود.
به نظر من اولین حرکتی که باید به طور جدی پیگیری شود، بحث آمایش سرزمین است. چرا که اگر این برنامه به طور کامل تهیه و اجرا شود در قالب آن میتوان بخشی از اراضی که هدف ساختوساز غیر مجاز شده در چارچوب قانون ساماندهی کرد. به این ترتیب با توجه به ظرفیتهای بالای ساوجبلاغ و نظرآباد و طالقان میتوان بخش گردشگری را با نگاهی درست و تخصصی مورد توجه قرار داد که موضوع مهمی با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه است.
توجه به موضوع گردشگری نه تنها ساماندهی ساختوسازها را در پی دارد بلکه برای این منطقه نیز درآمدزایی خواهد کرد. به این ترتیب میتوان تهدید را به فرصت بدل کرد و بسترسازی برای جذب گردشگر انجام داد.
در این راستا نیاز است کارگروههای تخصصی تشکیل شود که در صورت فعالیت مستمر و صحیح، و پژوهشمحور بودن نتایج مطلوبی در پی داشته باشد.
متاسفانه یک مشکل عمده در کشور وجود دارد که نگاهِ کلان به خُرد است. اگر چنین رویکردی را پیشه کنیم مطمئنا نتیجه نخواهیم گرفت. به هر حال نماینده مجلس باید موتور محرکه فعالیتها و تلاشهای مجموعه دستگاههای اجرایی باشد و با نظارت و پیگیریِ مستمر به رفع مشکلات یاری رساند.
یکی از مهمترین دغدغههای مردم طالقان، استفاده از منابع حاصل از فروش منابع آب طالقان برای خودِ این شهرستان است که متاسفانه به دلیل محدودیتهای بالادستی و مصوبات قانونی، این منابع در اختیار طالقان قرار نمیگیرد. در صورتی که اگر این اتفاق صورت گیرد، بسیاری از زیرساختهای شهری به ویژه کیفیت آب شرب ارتقا خواهد یافت. چه برنامهای برای این موضوع دارید؟
وجود سد طالقان فرصت بسیار خوبی برای مردم منطقه است اما متاسفانه به دلیل محدودیتهایی که ایجاد شده، منافع آن نصیب مردم منطقه نمیشود. به این ترتیب نیاز است محدودیتهای بالا دستی متشکل از مصوبات قانونی کلان مورد بازنگری قرار گیرد تا فرآیندِ بهرهبرداری از سد برای مردم منطقه نیز مثمر ثمر باشد. چرا که سد میتواند فرایند خوبی را در توسعه همهجانبه و پیشرفت در پی داشته باشد و به گردش اقتصادی و فعالیتهای اقتصادی آتی بیانجامد.
از طرفی به این دلیل که زیرساختهای طالقان دچار مشکلات جدی است، پیگیری استفاده از منابع حاصل از فروش منابع آب طالقان برای خود منطقه میتواند کمک بسیار مهمی برای تامین زیرساختهای لازم باشد و توسعه اقتصادی و رونق پروژههای عمرانی، فرهنگی و اقتصادی را به دنبال خود بیاورد.
نماینده مجلس باید مطالبات مردم را از تریبون مجلس پیگیری کند و صدای مردم را به گوش مسئولان برساند. امیدواریم به حول و قوه الهی بتوانیم با پیگیریهای مستمر موضوع حقآبه را به سرانجام برسانیم و مردم طالقان، نظرآباد و ساوجبلاغ را به حق ذاتیشان برسانیم.
شهرکهای صنعتی استان البرز به ویژه نظرآباد به دلیل دوری از مرکز شهر و آلایندگی کمتر مرکز توجه دولتمردان است و صاحبان مشاغل به استقرار در این شهرکها تشویق میشوند. اما متاسفانه وعدههای دولت در خصوص کاهش مالیاتهای سنگین و ارائه تسهیلات بلندمدت با بهره کم بسیار کمرنگ است و همین موضوع به یاس و ناامیدی تولیدکنندگان منتهی شده. چه راهکاری برای رونق تولید در این شهرکها و جلوگیری از تعطیلی آنها دارید؟
متاسفانه شهرکهای صنعتی نظرآباد و ساوجبلاغ با مشکلاتی دست به گریبان هستند که دو حوزه را در برمیگیرد؛ یک اینکه بومیهای منطقه گلایه دارند که چرا نیروهای کارگر و متخصص از شهرهای دیگر استخدام میشوند و توجهی به اشتغالزایی برای مردم منطقه نمیشود. و دو اینکه چرا تسهیلات حمایتی برای تولیدکنندگانِ این منطقه در نظر گرفته نمیشود یا اگر وعدههای ارائه این تحصیلات داده شده چرا تحقق نیافته است.
شعار ما در انتخابات این است؛ "همه با هم برای مردم منطقه". این موضوع در راستای همان نگاه کلان به خُرد است که به آن نقد دارم. باید در کنار مردم باشیم و مشکلاتِ آنها را به خوبی درک کنیم تا بتوانیم به خوبی در مجلس پا به پای پیگیری مسائل مربوط به حفظ منافع ملی، به مسائل منطقهای نیز بپردازیم. موضوع شهرکهای صنعتی یک موضوع کلان کشوری است که نظرآباد و ساوجبلاغ نیز به دلیل وجود کارخانجات صنعتی با آن به شدت درگیر هستند. تسهیلات باید در راستای حمایت مردم منطقه باشد چرا که نرخ بیکاری دغدغههای فراوانی برای مردم ایجاد کرده و یک معضل بسیار جدی است. چه بهتر که اگر اقدامی در این منطقه صورت میگیرد اشتغالزایی بومیان را نیز در پی داشته باشد.
به عبارت بهتر ارائه تسهیلات و حمایت از سرمایهگذاران و صاحبان صنایع باید به اشتغالزایی نیروهای بومی منطقه بیانجامد.
موضوع دیگر این است که در شهرک صنعتی نظرآباد یک موضوع مغفول نیز وجود دارد؛ زمینهای بلاتکلیف که بستر خوبی برای ایجاد اشتغال است. موضوع از این قرار است که زمینها برای ایجاد کارگاههای تولیدی واگذار شده اما هیچ فعالیتی در آنها صورت نگرفته است.
اگر پیگیریِ جدی توسط نماینده مجلس صورت گیرد مطمئنا نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد. هم چنین مصوبهای برای ایجاد شهرک صنعتی در این منطقه به مساحت 800 هکتار وجود دارد که رها و متوقف شده است و این موضوع نیز میتواند علاوه بر اینکه محرک توسعه باشد، به اشتغالزایی منجر شود.
ساکنان مسکن مهر نظرآباد با مشکل بسیاری در خصوص آب شرب دست به گریبان هستند. چه راهکاری برای حل این موضوع حیاتی دارید؟
متاسفانه کل شهرستان نظرآباد با قطعیِ مستمر آب و گاه کیفیت پایین آب شرب دست و پنجه نرم میکند که این موضوع البته در مسکن مهر نظرآباد شدت مییابد. مهمترین نیاز مردم خوب و فهیم نظرآباد، تامین آب شرب است. اگر پیگیریهای لازم انجام شود، سد طالقان این ظرفیت را دارد که آب حوزه استحفاظی را تامین کند.
وضعیت آب شرب در بسیاری از مناطق و محدودههای نظرآباد مطلوب نیست هرچند اقداماتی در سالهای اخیر انجام شده اما به دلیل عدم پیگیریِ مستمر در به سرانجام رساندنِ مطالبات مردمی، این مشکل حل نشده باقی مانده است. در این میان وضعیت مسکن مهر نظرآباد بسیار بدتر است؛ قطعیهای مکرر، کیفیتِ پایین و مواردی از این دست، ساکنان را دچار مشکل کرده است.
انشاءالله با پیگیریهای جدی در سطح کلان در خصوصِ مصوبهی دولت که برای حقآبه سد طالقان وجود دارد، مشکل آب این منطقه را رفع خواهیم کرد. این مشکل باید در شهر جدید هشتگرد، نظرآباد و غیره رفع شود وگرنه در آینده مشکلات بسیاری در پی خواهد آمد. این یک اقدام و کار اساسی و جدی است.
باتوجه به اینکه طالقان قدمتی به بلندای تاریخ نُه هزار ساله دارد و قطب هنر خوشنویسی البرز است و هنرمندان نامی بسیاری از طالقان در کشور مطرح و نامی هستند، باتوجه به تحقق اعتباراتِ دولتی، امکانی برای بهبود زیرساختهای فرهنگی- هنری این شهر وجود دارد؟
طالقان تاریخ بسیار بزرگ و ارزشمندی را در خود جای داده است و خوشبختانه هنرمندان نامی و مشهوری از این سرزمین به استان و کشور معرفی شده است. اما متاسفانه برای رشد و ارتقای فرهنگ و هنر این شهرستان با مشکلات بسیاری روبهرو هستیم.
یکی از این مشکلات، عدم توجه به هنرمندان طالقان است و همین امر باعث عقب ماندگیهای طالقان در این زمینه شده است. توجه به اختصاص بودجه در راستای تقویت و حمایت از هنرمندان عزیز و ارزشمند در سطح استان البرز بالاخص شهر طالقان از جمله فعالیتهایی است که باید به آن نگاه ویژهای شود.
یکی دیگر از مشکلات جدی در حوزه فعالیت هنرمندان شهرستان طالقان، عدم توجه به زیرساختهای فرهنگی و هنری این شهرستان است که مسئولان باید توجه لازم را در این خصوص داشته باشد. متاسفانه تمامی این مشکلات به عدم شناخت و آمایش سرزمین بازمیگردد. فعالیت رو به رشد باید در این زمینه ایجاد شود تا بتوان در کنار استفاده از توانمندیهای هنرمندان این شهرستان، شاهد اثربخشی آن در سطح استان کشور باشیم. نگاه ما یک نگاه درست به زیرساخت ها و تامین اعتبار در ایجاد بستر و فعالیت هنرمندان عزیز در شهرستان طالقان است.
برای ارتقای فرهنگ و هنر شهرهایی همچون هشتگرد، ساوجبلاغ و طالقان نیازمند همکاری مشترک نهادهای فرهنگی و اجرایی است، آیا برنامهای برای ایجاد کارگروه و یا اتاق فکر در راستای تبلیغات شهری و حمایت از هنرمندان و حوزه فرهنگ و هنر دارید؟
برای ارتقای فرهنگ و هنر در شهرستانهای ساوجبلاغ، نظرآباد و وطالقان نیازمند یک برنامهریزی درست هستیم. اهداف باید برنامه محور باشند و در کنار آن باید بودجه و اعتبار لازم پیشبینی شود. متاسفانه امروز هم افزایی لازم در این زمینه وجود ندارد. دستگاههای مختلف فرهنگی و هنری ما به طور موازی حرکت میکنند و هدر رفت زمان و وقت باعث شده است که ما دقت و توجه لازم را در این خصوص نداشته باشیم که باید در این زمینه، کارگروههای تخصصی با نگاه همافزایی و توجه جدی به هنر و هنرمندان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر، ایجاد شود. فعالیت گروههای فرهنگی- هنری به خصوص تئاتر در شهرستانهای ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان میتواند بهتر از این باشد.
معتقد هستم در آینده کارگروههای تخصصی مرتبط با هرکدام از فعالیت های فرهنگی- هنری را داشته باشیم. اگر ما به داراییها و پتانسیلهای موجود در حوزه فرهنگ و هنر توجه و دقت کافی داشته باشیم و اتاق فکر متمرکز و هدفگذاری مناسب را در برنامه های آتی لحاظ کنیم، مطمئن هستیم که توانمندی جوانانمان در هنر و مباحث فرهنگی اثرگذار خواهند بود. حتی بنده در این خصوص پیشنهادهایی دارم تا بتوانیم در راستای توانمندسازی جوانانمان در بخش تولید فیلم کوتاه، فیلم بلند، شاهد درخشش بیش از پیش آنها در سطح ملی باشیم.
آثار منقول و غیر منقول بسیاری با قدمت هزار ساله در ساوجبلاغ و نظرآباد وجود دارد، اما گردشگران بسیار محدودی از مکانهای تاریخی این شهرها بازدید میکنند و این امر شاید به دلیل عدم معرفی صحیح و مناسب از سوی مسئولان باشد. نبود موزهای مناسب و استاندارد نیز در استان البرز و شهرهای حومه یکی از معضلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است تا جایی که آثار خوروین که متعلق به البرز است در تهران نگهداری میشوند. رشد گردشگری و توجه به این حوزه در برنامههای آیندهی شما قرار دارد؟
وجود آثار ارزشمند با قدمت هزاران ساله در شهرستان های نظرآباد و ساوجبلاغ بهترین پتانسیل در حوزه گردشگری است که باید به آن توجه شود. آثاری بسیاری در استان البرز وجود دارد که در سطح ملی و بین المللی ثبت شده اند اما متاسفانه به دلیل نبود بسترهای مناسب برای معرفی نتوانستهاند آنچنان که باید شناخته شده باشند. ما متاسفانه محدودیتهای بسیاری در این زمینه داریم که نتوانستهایم از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای موجود به خوبی استفاده کنیم.
البرز، استانی است که در حوزه گردشگری و جذب توریست، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و قطعا با تقویت بخش گردشگری شاهد رشد چشمگیری در این زمینه خواهیم بود.